Isnin, 23 Disember 2013

musim manisan di dalam botol..hehehe












Yang belah kiri ni adalah cheese cake in a jar dan yg belah kanan ni pula adalah red velvet in a jar. Apa beza dan kesamaannya? bezanya yg satu tak perlu dibakar sbb guna cheese sepenuhnya dan red velvet dibakar guna kaedah double boiler tp masih ada cream cheese di dalamnya.

Kenapa aku tiba-tiba cerita fasal makan? sebab member-member kat ofis ni sangat menggemari kedua-dua pemanis mulut ni hinggakan sanggup cari org yang pandai utk membuatnya. Nak buat sendiri memang tak de lah sebab masing masing sibuk dengan keluarga dan anak-anak termasuk le aku kan.hehehe.

Bila belek-belek resepi tu tak de lah susah mana tapi maaflah aku memang tak akan membuatnya kerana anak kecil aku pasti akan menganggu..huru hara karang dapur. Jalan paling mudah, order je lah. untung sapa yg pandai buat tu..save budget org kata.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan